Alkohol ve Znojmě

K porušení obecně závazné vyhlášky, kterou se zakazuje požívání alkoholických nápojů na vymezených veřejných prostranstvích, došlo během víkendu několikrát.
 
 
 

Osoby mladší 18 let pod vlivem alkoholu

Ve čtvrtek před půlnocí strážníci spatřili dvě ženy, které se potácely a kličkovaly kolem silnice na ulici Pontassievská. Na základě projevu jejich chování hlídka pojala důvodné podezření, že jsou zjevně pod vlivem alkoholu. Orientační dechovou zkouškou bylo u osoby mladší 15 let naměřeno 0,43‰ alkoholu v dechu. Ke konzumaci alkoholického nápoje se sice sama čtrnáctiletá přiznala, ale odmítla sdělit, kdo ji alkohol podal. Čtrnáctiletou podnapilou si převzal zákonný zástupce. O celém případu byl informován sociální odbor.

Víkend před tím strážníci řešili ženu (17), jež byla údajně napadena  kamarádkou a to tak, že do ní strčila, až ta upadla na zem. Ukázalo se, že sedmnáctiletá žena jevila známky podnapilosti a orientační zkouškou nadýchala pozitivní hodnotu s výsledkem 2,71‰ alkoholu. Přivolaná záchranná služba si ji převzala do péče. O celé události byl informován sociální odbor.

 

Pili alkohol na místech vyhláškou zakázaných

V pátek ráno konzumoval alkohol muž (30) v parčíku na ulici 28. října. Hladina alkoholu v dechu dosahovala již v osm hodin ráno 2,18 ‰. Strážníkům se přiznal, že popíjel pivo v zelené plechovce. Jelikož se jednalo o opakované porušování vyhlášky na tomto místě a pokuta se dosud míjela účinkem, případ byl odeslán ke správnímu orgánu. Další místa veřejného prostranství, kde byl požíván alkohol v rozporu s vyhláškou, byla ulice Krylova, ulice Dr. Milady Horákové a ulice Vídeňská třída ve Znojmě. Strážníci rozdali pokuty, domluvu a případy odeslali i ke správnímu orgánu.


 
Bc. Eva Smutná


06.12.2023