Noční vloupačka a řidiči pod vlivem alkoholu

Městská policie Znojmo zasahovala u loupeže obchodu a řešili hned dva případy alkoholu za volantem.
 
 
 

Noční vloupačku jim překazili strážníci a policisté

Ve středu v nočních hodinách jsme přijali na lince 156 oznámení, že se někdo pokouší násilím vloupat do obchodu na Lužické ulici. Na místo byla ihned vyslána motohlídka, která v tu dobu řešila již ve spolupráci s hlídkou PČR na ulici Puškinova řidiče vozidla pod vlivem alkoholu. Obě hlídky vyrazily na místo. Po příjezdu strážníci společně s policisty provedli kontrolu objektu. Jednoho podezřelého se podařilo zadržet přímo ve skladu a druhého po delším pronásledování. Celou věc si převzala k dořešení PČR.

 

Dva řidiči byli pod vlivem

Ve středu po půlnoci prováděla hlídka strážníků kontrolní činnost na Mariánském náměstí ve Znojmě, kde si všimla viditelně opilého muže a ženy. Strážníkům již byla tato dvojice známa, když s ní večer řešili špatně zaparkované vozidlo, které jim, protože byli oba pod vlivem alkoholu, přeparkovala obsluha restaurace. Strážníci měli tušení, že by dvojice mohla tímto vlastním vozem odjet. Proto využili kamerový systém, díky kterému se o pár minut později ukázalo, že jejich tušení bylo naneštěstí správné. Muž nastoupil na místo řidiče, vozidlo nastartoval, vycouval a následně se rozjel na ulici Havlíčkova ve Znojmě. V této chvíli byla na místo vyslána motohlídka, která se právě nacházela na Studentské ulici. Strážníci se za vozidlem vydali, za pomoci výstražného zařízení a rozsvíceného nápisu STOP se vozidlo pokusili zastavit. Pronásledované vozidlo před nimi odbočilo na ulici Puškinovu, kde zůstalo stát. Řidič byl strážníky vyzván k prokázání totožnosti a předložení dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Řidič sdělil, že u sebe žádné doklady nemá. Orientační dechovou zkoušku navíc odmítl, proto byla na místo přivolána hlídka PČR, která si celou věc na místě převzala.

Druhý případ se odehrál v noci ze čtvrtka na pátek, kdy prováděla hlídka kontrolní činnost na Dvořákově ulici ve Znojmě a zahlédla na ulici Boční dva muže evidentně pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky. Ti mířili k vozidlu zaparkovanému opodál, nasedli do něj a rozjeli se. Strážníci se za nimi okamžitě vydali. Pronásledované vozidlo se jim podařilo zastavit na Pražské ulici. Řidič u sebe také neměl doklady, orientační dechová zkouška ukázala 2,05‰ alkoholu. Případ si také převzala PČR.


06.12.2023