Sobota ve znamení pomoci zvířatům a další zprávy

V sobotu po poledni přijala stálá služba Městské policie Znojmo oznámení na opuštěné mládě dravce u vchodu kina na ulici Havlíčkova.
 
 
 

lídka na uvedeném místě nic nenalezla, proto strážníci telefonicky kontaktovali oznamovatelku a ta potvrdila, že mládě mělo být na chodníku u zastavárny, kde však již nebylo. Vzápětí bylo přijato další oznámení na odchycené mládě dravce v kavárně kino Svět. Mládě bylo hlídkou převezeno k chovateli dravců do Oblekovic.

V odpoledních hodinách přijala stálá služba Městské policie Znojmo z tísňové linky 112 oznámení na mládě dravce v opuštěné budově mezi parčíkem ulice 17. listopadu a ulicí Čermákova. K hlídce se na místě přihlásili 2 mladíci. Ti strážníky dovedli k mláděti drozda, kteří jej následně umístili zpět do hnízda.

O něco později přijala stálá služba Městské policie Znojmo oznámení na netopýra uvízlého v sudu na výstavě Trnkovy zahrady na ulici Loucká. Oznamovatelka hlídce ukázala uvězněného netopýra v echofonu, místní atrakci. Netopýr byl strážníky vyproštěn a posléze umístěn na půdu kláštera.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

Strážníci přivolali záchranku a asistovali

V sobotu v brzkých ranních hodinách bylo přijato telefonické oznámení, že mezi ulicemi Pražská a Slovenská se pohybuje mladík v trenýrkách s rozbitým čelem. Hlídka viděla muže odpovídajícího popisu. Byl silně otřesený. Z důvodu zjištěných skutečností byla na místo přivolána ZZS JMK. Jelikož se muž choval agresivně, provedli strážníci asistenci při jeho převozu do nemocnice a při jeho ošetřování v nemocnici.

 

Injekční stříkačky i odpad strážníci odklidili

V neděli po poledni obdržela Městská policie Znojmo telefonické oznámení na výskyt injekčních stříkaček a odpadu v oblasti Leska Horní. Po příjezdu na místo se k hlídce přihlásil oznamovatel, který strážníkům označil místo v korytě potoka Lesky. Zde se nacházelo sedm injekčních stříkaček, z toho tři nepoužité. Dále tady ležely použité tepláky, pár bot a drobný odpad. Hlídka následně stříkačky uložila do speciálního boxu k odborné likvidaci a zbylý odpad do kontejneru s komunálním odpadem.

 

Nalezené štěně a arogantní páníček

V neděli, v odpoledních hodinách, bylo přijato telefonní oznámení z restaurace Viethaus na ulici Dukelských bojovníků, že se k nim do restaurace zaběhl pes. Oznamovatelka hlídce předala štěně německého ovčáka, aby byl převezen do útulku v Načeraticích. Při nasedání do služebního vozidla oslovil hlídku muž a oznámil, že mezi auty leží podnapilý muž. Po té, co se strážníkům podařilo ležícího muže probudit, vyšlo najevo, že je majitelem nalezeného štěněte. Dotyčnému bylo sděleno, že musí mít svého psa pod kontrolou a pohyb se psem je možný jen s náhubkem nebo s vodítkem. Muži byla za porušení vyhlášky udělena bloková pokuta, se kterou nesouhlasil. Ke strážníkům se choval velmi arogantně a přímo před zraky strážníků navíc odhodil nedopalek cigarety na zem. Po té mu bylo sděleno, že za porušení vyhlášky města Znojma a za znečištění veřejného prostranství bude oznámen příslušnému správnímu orgánu při MěÚ Znojmo k dořešení.

 

 
Bc. Eva Smutná


06.12.2023