Strážníci zkontrolovali mládež

Strážníci se v pátek odpoledne zaměřili na skupinky mládeže pohybující se v lokalitách Přímětice, ulice Sokolovská, Holandská, kolem domů s pečovatelskou službou a dalších.
 
 

Kontrolována byla i místa, o kterých je strážníkům známo již z dřívějších událostí, že se tam mládež setkává. Strážníci zaznamenali všude klidný průběh až do večerních hodin. Při kontrolní činnosti v dolní části Městského parku ve skupině osob sedmnáctiletý mladík nadýchal 0, 24 ‰ alkoholu v dechu. Na náměstí Armády se čtyři mladiství (17, 16, 15 a 16 let) podrobili orientační dechové zkoušce s výsledky 0,33‰, 0,23‰, 0,13‰  a 0,84 ‰.  O půlnoci si hlídka na náměstí Komenského všimla šestnáctiletého chlapce, který byl zjevně ovlivněn alkoholem. Orientační dechovou zkouškou mu strážníci naměřili 2,01‰ alkoholu v dechu.

Ve čtvrtek na ulici Na Hrázi při pochůzkové činnosti strážníci uviděli chlapce, který jevil známky podnapilosti. Ukázalo se, že je mu teprve čtrnáct let a nadýchal 1,18‰ alkoholu v dechu.

Všechny podnapilé osoby mladší 18 let strážníci předali svým zákonným zástupcům a zároveň předali informace sociálnímu odboru.

 
Bc. Eva Smutná


06.12.2023